Liikenneturvallisuuskeskus Paimio
Takaamme liukkaita olosuhteita - Ympärivuotisesti
Yleisinfoa radastamme Sijaintimme Turvallisuus Kuvat Videot Ajankohtaista Ratamaksumme Tietoutta opetuslupalaisille Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja
 
Yleistä tietoutta ajoharjoitteluradastamme
 
Varaa aika
 
Kurssit Opetuslupalaisille
 
Suomen Vahvimmat
V-S Ajoharjoittelurata OY ylläpitää kuljettajakoulutukseen kuuluvaa liukkaan kelin ajoharjoittelurataa Varsinais-Suomen alueella.

Sijaintipaikka:
Paimion kaupunki, E18 valtatien liittymän 11 lähialue.

Radan käyntiosoite:
Ajurintie 3, 21530 Paimio

Postiosoite:
PL 26, 21531 Paimio (kaupungintalo)

Opetus / jatkokoulutus / säätilanteen mukaan.

Puhelin:
Ratatoimisto/varaukset 0400-521808 ja
Toimitusjohtaja 0500-745472

Sähköposti: palaute@vsajorata.fi

Näiltä sivuiltamme saat lisätietoa aiheesta … käy peremmälle!
V-S Ajoharjoittelurata OY on perustettu 1988 tieliikennelain tarkoittamaa luikkaan kelin ajoharjoittelua varten Varsinais-Suomen alueella. Vastaavia ratoja on maassamme 28 kpl. Myös muissa pohjoismaissa on käytössä samantyyppisiä ratoja kuljettajaopetusta varten. Osakeyhtiön omistajia ovat mm. alueen kunnat n. 70%, Suomen Autokoululiitto, V-S Autokouluyhdistys r.y., Autoliitto.

Pääasialliset käyttäjät tulevat autokoulujen kautta. Myös erilaiset viranomaisryhmät (poliisi, palokunta, puolustusvoimat) jatkokouluttavat henkilöstöään radallamme omia ajosovellutuksiaan noudattaen. Radalla käydään "pakollisesti" kuljettajaopetuksen perus- ja syventävässä vaiheessa.

Radan luonteesta johtuen yhtiön toiminta on omakustannusperiaatteella -” voittoon pyrkimättä”. Perittävät ratamaksut ovat siis linjassa tämän periaatteen kanssa.

Suorituspaikkoja: Teräspintainen suora, muovipintainen suora ja kaarre sekä bitumipintainen kitkaympyrä. Myös pujottelurata ja muu asfaltoitu alue eri variaatioineen erilaisissa keliolosuhteissa. Säätilan salliessa suorituspaikat jäädytetään mahdollisuuksien mukaan luonnollisen ajotuntuman aikaansaamiseksi.

Kesäaikana käytämme veden lisäksi vain mäntysuopaa. Tavoitekitka on n. 0,2.

Radalle on valmistunut syksyllä-07 uusi toimistorakennus ja turvahalli, jossa oppilas voi nähdä ja kokea ”liikenteen arkipäivää”. Varusteisiin kuuluu mm. nurinajosimulaattori, törmäyskelkka, kolariautoja yms...
 
Highslide JS Highslide JS Highslide JS
Liikenneturvallisuuskeskus Paimion kotisivut on suunnitellut ja toteuttanut MediaGuru Jack Bacon - www.mediaguru.fi